stromenland

Waar ooit water stroomde, wind de golven aanwakkerde, patronen van water ontstonden, ligt nu Flevoland – water en vuur – een vorm die zitobject wordt – een plek van schoonheid

 
Stromenland
Waar ooit water stroomde ligt nu Flevoland
 
Het voorstel Stromenland staat symbool voor de ontstaansgeschiedenis van Flevoland.
Flevo betekent waterstroom. Water kent een natuurlijke manier van zijn weg vinden door het landschap. Water slijpt zich een weg door het landschap en kiest de weg van de minste weerstand. De vorm die door de stroming ontstaat, heeft de vorm van een meander. Waar eerst water was, ontstaat land door meegevoerd zand en slib. De meandervorm slingert soms zo dat de benen elkaar raken. Op deze plekken verzandt de rivier en ontstaat nieuw land. Land waar nieuw leven mogelijk is.
 
Stromenland bestaat uit een stalen meandervorm en een boom.
De boom staat op de plek waar het nieuwe land in de meandervorm is ontstaan. De boom symboliseert de cultivering van dit nieuwe land en de mogelijkheden die voor mens en natuur hier ontstaan.
 
De stalen meandervorm zal in de loop der tijd gaan roesten. De vorm is 40 cm hoog en kan als bank gebruikt worden. Als rustpunt voor de pionier en voor de wandelaar.
 
Technische gegevens Meandervorm:
Objecthoogte 40 cm
Vormbreedte gemiddeld 55 cm
Oppervlakte object 275 cm breed x 725 cm lang
 
Boom:
Prunus cerasifera ‘Nigra’